فهرست مطالب

مطالعات توسعه اجتماعی ایران - سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 52، پاییز 1400)

فصلنامه مطالعات توسعه اجتماعی ایران
سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 52، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/16
  • تعداد عناوین: 16
|
  • ارشد نونهال*، فریبا حنیفی، محمدنقی ایمانی صفحات 7-21

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی ابعاد و مولفه‏ های بهسازی آموزش منابع انسانی قرارگاه پدافند هوایی با رویکرد توسعه‏ای براساس الگوی تعالی سازمانی انجام گرفت. روش تحقیق بر حسب هدف بنیادی - توسعه ‏ای و از نظر ماهیت داده‏ها آمیخته از نوع اکتشافی تاییدی است. ابزارگردآوری داده ‏ها در بخش کیفی از روش نیمه ساختار یافته با تعداد 12نفر نخبه وخبرگان بصورت هدفمند گلوله برفی ودر بخش کمی از پرسشنامه محقق ساخته با جامعه آماری 848 نفر وبا حجم نمونه 265 نفربا نمونه گیری طبقه ‏ای نسبی استفاده گردید. روایی سوالات از طریق روایی محتوی و روایی سازه و پایایی سوالات از طریق ضریب آلفای کرونباخ بالای 7/. ارزیابی گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ‏ها از نرم افزارهای مکس کودا، لیزرل و اس. پی. اس. اس. بهره گرفته شد. یافته‏ های این پژوهش درقالب124 شاخص (گویه)، 6 عامل و 18 مولفه، ودر بخش عوامل و مولفه ‏ها مقدار شاخص نیکویی برازش 97/. برآورد شد. نتایج نشان داد وضعیت موجود برنامه ‏های بهبود منابع انسانی در ابعاد بهسازی امنیت ملی، پویایی فردی و نظامی، تحول امنیت ملی، نوسازی و امنیت ملی و اقتدار ملی از میزان رضایت نسبی و عوامل مدیریتی و پدافندی پایین تر از حد متوسط ارزیابی گردید.

    کلیدواژگان: بهسازی، منابع انسانی، برنامه‏ های بهسازی، آموزش، توسعه منابع انسانی
  • علی غیاثیان* صفحات 23-41

    هدف اصلی این پژوهش، ارایه مدل توسعه سرمایه فکری در بازاریابی شبکه ‏ای با استفاده از روش تحلیل عاملی تاییدی و تکنیک ISM می‏باشد. با توجه به هدف کلی تحقیق، این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ‏ها از نوع توصیفی-پیمایشی می‏باشد.جامعه آماری این پژوهش شامل 6900 نفر از بازاریابان و فعالان حوزه بازاریابی شبکه ‏ای در شهر تهران است. در این پژوهش با توجه به جدول مورگان تعداد 367 نفر بصورت تصادفی ساده به عنوان نمونه مورد پژوهش انتخاب گردید.ابزار بکار رفته در این پژوهش پرسشنامه استاندارد سنجش سرمایه فکری بونتیس (2004) شامل 37 سوال و سه سوال مرتبط با بازاریابی شبکه ‏ای بوده است. با توجه به استاندارد بودن این پرسشنامه تنها به روایی صوری اکتفا شده است. برای محاسبه پایایی پرسشنامه از روش آلفای کرونباخ استفاده گردید. برای پرسشنامه با اجرا روی نمونه 30 نفری، میزان پایایی کرونباخ در پرسشنامه سنجش سرمایه فکری در حد (899/0) محاسبه گردید. نتایج حاصل از اجرای آزمون تحلیل عاملی تاییدی نشان می‏دهد، مولفه ‏های اصلی سرمایه فکری در بازاریابی شبکه ‏ای شامل سرمایه کالبدی، سرمایه انسانی و سرمایه ساختاری می‏باشد. در ضمن نتایج حاصل از اجرای مدل ساختاری نشان می‏دهد مهمترین مولفه‏ های اثرگذار بر توسعه سرمایه فکری در بازاریابی شبکه ‏ای در حالت وضعیت مطلوب در بعد سرمایه انسانی با ضریب مسیر 0.89 در جایگاه نخست، سرمایه ساختاری با ضریب مسیر 0.74 در جایگاه دوم و در نهایت سرمایه فیزیکی با ضریب مسیر 0.68 در جایگاه سوم قرار دارد.

    کلیدواژگان: بازاریابی شبکه ‏ای، سرمایه فکری، سرمایه انسانی، سرمایه کالبدی، سرمایه ساختاری
  • فاطمه کوه کن*، علیرضا محسنی تبریزی، میثم موسایی، سید رضا معینی صفحات 91-104

    امروزه آثار و پیامدهای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی جهانی شدن بر زنان و مردان در کشور تاثیر گذار بوده است و در این میان ویژگی‏های کارکردی زنان ایران نشان می‎ دهد که به دلیل محدودیت‏های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی حاکم بر جامعه زنان و تفاوت‏های جنسیتی از بسیاری از آموزش‏ها و دست یابی به مشاغل و کیفیت زندگی بهتر محرومند. بر این اساس این تحقیق با هدف بررسی جامعه شناختی تفاوت‏های جنسیتی در ایران با توجه به شاخص‏های توسعه انسانی در بین کارکنان بانک مسکن انجام پذیرفته است. این تحقیق از نوع توصیفی- تبیینی بوده و به لحاظ مداخله داده‏ها از انواع تحقیقات کمی و به روش پیمایشی انجام شده است. اطلاعات موردنیاز با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته گردآوری و جامعه آماری آن کارکنان بانک مسکن در سراسر کشور بوده که بر اساس فرمول کوکران تعداد 372 نفر به روش نمونه گیری طبقه بندی شده انتخاب گردیده است. تجزیه و تحلیل اطلاعات نیز با آماره‏های توصیفی و استنباطی انجام شده است. در نهایت بر اساس نتایج این تحقیق تفاوت معناداری بین کارکنان زن و مرد در شاخص کیفیت زندگی (t=3/498 و sig = 0.000)، در شاخص‏های آموزش (t=4/717 و sig = 0.001) و شاخص سلامت (t=4/456 و sig = 0.002) به عنوان سه شاخص مهم در در توسعه انسانی وجود دارد و مردان به لحاظ شاخص‏های توسعه انسانی در وضعیت بهتری نسبت به زنان در بانک مسکن قرار دارند.

    کلیدواژگان: تفاوت‏های جنسیتی، سلامت، کیفیت زندگی، آموزش، توسعه انسانی
  • عبدالله آشتیانی، مجید رادفر*، ابوالقاسم حیدرابادی صفحات 105-117

    مشارکت سیاسی و حضور مردم در انتخابات یکی ازعوامل مهم مشروعیت بخش برای نظام های سیاسی متفاوت است. عوامل متعددی می تواند در مشارکت انتخاباتی موثر باشند و بر کم و کیف آن تاثیر بگذارند. یکی از این عوامل عدالت اجتماعی است. لذا مقاله با هدف تاثیر عدالت اجتماعی بر مشارکت انتخاباتی انجام شد. روش تحقیق، پیمایشی بوده و با ابزار پرسشنامه، اطلاعات جمع آوری شد. جامعه آماری شامل افراد بالای 15 ساله شهرهای استان مازندران است. روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای و حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران384 نفر است. یافته ها نشان می دهد میانگین مشارکت انتخاباتی بیش از حد متوسط و برابر با 2.34 است. بین عدالت اجتماعی و میزان مشارکت انتخاباتی رابطه مثبت و مستقیم با همبستگی 522/0 وجود دارد. هرچه عدالت اجتماعی بیشتر شود، میزان مشارکت انتخاباتی افزایش می یابد. همچنین می توان شاهد وجود رابطه مثبت بین مولفه های عدالت اجتماعی با مشارکت انتخاباتی بود. در بین ابعاد عدالت اجتماعی، بعد عدالت توزیعی بیشترین همبستگی را با مشارکت انتخاباتی دارد. نتیجه این که برای افزایش در مشارکت انتخاباتی در بین شهروندان مازندرانی بایستی به عدالت اجتماعی و ابعاد آن و از همه مهمتر عدالت توزیعی توجه ویژه ای نمود و شرایط را برای افزایش عدالت توزیعی در جامعه فراهم نمود.

    کلیدواژگان: عدالت اجتماعی، مشارکت انتخاباتی، عدالت توزیعی، عدالت رویه ای
  • امید فرزین، روح الله سمیعی* صفحات 119-133

    اخلاق حرفه ای به معنای بایدها و نبایدهای ارزشی فلسفی نسبت به خود، دیگران و جامعه و همچنین مسولیت تعهدی که شخص در حرفه خود نسبت به دیگران و جامعه دارد، می باشد. پژوهش حاضر به ارایه الگوی نقش اخلاق حرفه ای در ایجاد مزیت استراتژیک در نظام اداری بخش عمومی با تاکید بر نقش میانجی مسیولیت اجتماعی می پردازد. پژوهش حاضر از لحاظ ماهیت اکتشافی و از نظر هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها از نوع آمیخته می باشد. 250 نفر (از نخبگان، مدیران و معاونین ادارات سازمان امور مالیاتی استان های شمال کشور)هستند که با استفاده از جداول مورگان 163 نفر و به صورت تصادفی به پرسشنامه های اخلاق حرفه ای و مزیت استراتژیک پاسخ دادند. برای بررسی ارتباط بین متغیرها از روش شبکه های عصبی فازی دلفی تطبیق پذیر با استفاده از نرم افزار MATLAB شد و مدل مورد ارزیابی و تایید شد. یافته های تحقیق نشان داد که بین اخلاق حرفه ایی و مسیولیت اجتماعی رابطه خطی معنی داری وجود دارد هرچه اخلاق حرفه‏ایی بیشتر می شود مسیولیت اجتماعی بیشتر می شود. اخلاق با میانجیگری مسیولیت اجتماعی مزیت استراتژیک را در سازمان بیشتر می کند. بنابراین سازمان ها با رعایت کردن و مبنا قرار دادن استانداردها و اصول اخلاق حرفه ای در سازمان در جهت ارتقای مسیولیت اجتماعی، بسترهای لازم را فراهم نمایند.ارتباط میان مسیولیت اجتماعی و مزیت استراتژیک از طریق تدوین استراتژی های اجتماعی که بر فرصت ها، منابع و امکانات، مهارت ها و شایستگی های سازمانی اثر می گذارند و تاثیر می پذیرند، بیان می گردد.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، مسئولیت اجتماعی، شبکه های عصبی فازی، نظام اداری
  • زهرا عباس زاده، امیرحسین محمودی*، فرشته کردستانی، مهدی شریعتمداری صفحات 135-146

    با وجود اهمیت اطلاعات و سواد اطلاعاتی به عنوان علم روز در دنیا، همچنان ابعاد و مولفه های مختلف آن به خوبی روشن نیست. لذا هدف اصلی این مقاله شناسایی ابعاد و مولفه های سواد اطلاعاتی در نظام آموزش و پرورش و مشخص کردن مولفه های تاثیرگذار و تاثیرپذیر در بین معلمان مدارس ابتدایی است. برای انجام این پژوهش علاوه بر مطالعه اسنادی، از تکنیک تحلیل مضمون با نرم‏افزار MAXQDA12، برای شناسایی عوامل و مولفه ها استفاده شده است. در ضمن مصاحبه های نیمه ساختار یافته با خبرگان دانشگاه در سال 1398 به صورت کد های باز و محوری و گزینشی انجام شده و برای تعیین مولفه ها اثرگذار و اثرپذیر از تصمیم گیری آزمایش و ارزیابی (dematel) استفاده شده است. با توجه به مصاحبه های نیمه ساختار یافته، 233کد باز و 67 کد محوری برای سواد اطلاعاتی استخراج گردید، که در نهایت 8 بعد و 21 مولفه اصلی برای سواد اطلاعاتی مشخص شد. پس از آن با توجه به پرسشنامه ماتریسی معادلات ساختاری تفسیری، بعد شناسایی روش های دسترسی به اطلاعات، توانایی جستجو و دسترسی به اطلاعات و تشخیص نیاز اطلاعاتی از عوامل اثرگذار و توانایی سازماندهی و کاربرد اطلاعات و مرتبط ساختن آن با دانسته‏های قبلی، توانایی مقایسه و ارزیابی اطلاعات بدست آمده از منابع مختلف، رعایت ارزش های اعتقادی، تدوین راهبردهای جستجوی اطلاعات و آمایش اطلاعات از عوامل اثرپذیر شناسایی شدند.

    کلیدواژگان: سواد اطلاعاتی، آموزش و پرورش، تکنیک تصمیم گیری dematel))، MAXQDA12
  • مهدی سلامی، کیوان ملانوروزی*، عبدالله قاسمی، بهرام قدیمی، شیوا آزاد فدا صفحات 145-157

    کمیسیون همبستگی المپیک یکی از قدرتمندترین کمیسیون های کمیته بین المللی المپیک می باشد که با توان مالی بسیار بالا نقش مهمی در حمایت از اعضاء خود در سراسر دنیا دارد. دوره های فنی ویژه مربیان از جمله برنامه هایی است که در بخش فعالیت های جهانی توسط این کمسیون درکشورها برگزار می شود. این پژوهش با هدف بررسی وضعیت و جایگاه زنان در روند برگزاری این دوره ها طی یک دوره 24 ساله از المپیک بارسلون تا پایان المپیک ریو انجام شده است. مطالعه حاضر از جمله مطالعات با رویکرد کیفی بوده که با استراتژی مطالعه موردی چند وجهی کلی انجام شده است. جامعه مورد مطالعه کلیه دوره های فنی بوده که طی سال های 1993 تا 2016 به درخواست کمیته ملی المپیک ایران برگزار شده است. نتایج حاصل از مطالعه نشان می دهد که میانگین حضور زنان در دوره های فنی بسیار پایین و از بین 77 دوره برگزار شده در این خصوص تنها 4 دوره اختصاصی ویژه زنان می باشد. همچنین مقایسه میزان حضور زنان نشان از آن دارد که تعداد زنان شرکت کننده مابین سال های 2008 تا 2012 بیشترین و بین سال های 2012 تا 2016 کمترین تعداد را به خود اختصاص داده است. با توجه به دستورالعمل جدید کمیته بین المللی المپیک مبنی بر تشویق زنان به حضور در رقابت ها و چشم انداز آن مبنی بر حضور 50 درصدی زنان در المپیک به نظر می رسد به منظور بهبود وضعیت حضور زنان نیاز است کمیسیون همبستگی المپیک برنامه ریزی ویژه ای را در راستای اهداف دستورالعمل المپیک2020 اعمال نماید.

    کلیدواژگان: زنان، المپیک سولیداریتی، دوره های فنی، دستور العمل2020، ایران
  • مرتضی رستمی، مرجان واحدی*، محمدباقر آرایش، رویا اشراقی سامانی صفحات 159-175

    هدف این تحقیق بررسی نقش نهادهای اجتماعی در توسعه پایدار کشاورزی می باشد. بدین منظور 42 نفر از کارشناسان، مدیران و مجریان طرح های کشاورزی به عنوان نمونه مورد مطالعه انتخاب شدند و از طریق پرسشنامه های توزیع شده میان آن ها به گردآوری اطلاعات مورد نیاز پرداخته شد. به منظور تحلیل داده های حاصله از مدل یابی معادلات ساختاری از روش حداقل مربعات جزیی توسط نرم افزار آماری پی ال اس بهره گرفته شد و نتایج حاصل از شاخص های برازندگی مدل مفهومی،حاکی از برازش مناسب مدل اندازه گیری، ساختاری و مدل کلی تحقیق بود. تمام فرضیه های مربوط به عوامل تاثیرگذار بر توسعه پایدار کشاورزی تایید شدند. روایی تحقیق با استفاده از پنل متخصصان، مجریان طرح ها،اساتید وپایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ، پایایی ترکیبی، روایی همگرا و روایی همگرا تایید شد. نتایج تحقیق نشان داد که عوامل شرایط علی (آموزش- برنامه ریزی جامع)، مقوله محوری (شرایط اقتصادی)، عوامل مداخله گر (سیاستی-قضایی-آب و هوایی)، عوامل زمینه ساز (دولت- زیر ساخت)، راهبردها (مقررات بانکی) بر توسعه پایدار کشاورزی (وصول وام ها) تاثیر دارند، و ریشه مولد یک الگوی جامع وصول وام های بخش کشاورزی عوامل اقتصادی می باشد که بر مبنای آن درآمد کشاورزان تحت تاثیر قرارمی گیرد. با افزایش درآمد کشاورزان و برنامه ریزی همسو در جهت بازپرداخت وام های کشاورزی و اجرای زیر ساخت های لازم و کارآمد توسط دولت، زمینه اجرای مناسب روش ها و متدولوژی مناسب و درست وصول وام های بخش کشاورزی فراهم می گردد.

    کلیدواژگان: نهادهای اجتماعی، بانک کشاورزی، توسعه پایدار
  • رامتین حاجی نصیری، شهلا سهرابی*، صدیقه طوطیان اصفهانی صفحات 177-190

    هدف از انجام ابن پژوهش تعیین تاثیر مسولیت اجتماعی بر جذابیت سازمانی می باشد. روش تحقیق از حیث هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها از نوع توصیفی پیمایشی است. جهت جمع آوری اطلاعات از روش کتابخانه ای و میدانی و ابزار پرسشنامه استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان شعب بانک ملت شهر تهران است به تعداد سه هزار نفر است روش نمونه گیری درمرحله اول خوشه ای و در مرحله دوم تصادفی است. به منظور تعیین روایی پرسشنامه ها از روایی محتوایی و روایی سازه استفاده گردیده است. همچنین برای تعیین پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده که ضریب بزرگ تر از 7/0 محاسبه گردیده است که نشان از پایایی بالای پرسشنامه دارد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده شده، در بخش توصیفی به بررسی متغیرهای تحقیق از قبیل میانگین، انحراف معیار و واریانس پرداخته شده و در بخش استنباطی از تحلیل عاملی تاییدی و همچنین به منظور بررسی فرضیه های تحقیق از مدل سازی معادلات ساختاری و با کمک نرم افزار SmartPLS 3 استفاده شده است. نتایج بدست آمده حاکی از این است که مسولیت اجتماعی برجذابیت سازمانی تاثیرگذار است.

    کلیدواژگان: مسولیت اجتماعی، جذابیت سازمانی، بانک ملت
  • ناصر پوررضا کریم سرا، حسین دهقان* صفحات 191-208

    امروزه فضا های تجاری بخشی از فضاهای شهری به شمار می‎روند که علاوه بر کارکردهای اقتصادی، به مثابه عرصه ای برای ملاقات و گفتگو در راستای اهداف شهرهای انسان محور مورد توجه نظریه پردازان قرار گرفته اند. در این مقاله نقش این فضاها در فرآیند توسعه مورد واکاوی قرار گرفته و به بررسی تطبیقی تجربه خرید مشتریان از مگامال ها به عنوان یکی از مظاهر توسعه و مغازه های محلی پرداخته شده است. نمونه آماری تحقیق حاضر 416 نفر است که از سه مجتمع تجاری واقع در شهر تهران و مغازه های محلی واقع در شعاع 500 متری این مراکز خرید برای نمونه گیری انتخاب شده اند. سه مگامال و مجتمع تجاری مورد بررسی، عبارتند از: مجتمع تجاری پالادیوم در منطقه 1، مگامال اکباتان در منطقه5 و مجتمع تجاری کیان در منطقه17. همچنین انتخاب پاسخگویان در مراکز خرید و مغازه های محلی با استفاده از روش نمونه گیری سیستماتیک و با در نظر گرفتن ترکیب سنی و جنسی انجام شده و دریافت اطلاعات از آنها از طریق مصاحبه صورت گرفته است. نتایج آزمون t مستقل نشان می دهد مراجعه کنندگان به مگامال و مجتمع های تجاری با میانگین 4/14 بیشتر از مراجعه کنندگان به مغازه های محلی با میانگین 6/12، مکان مراجعه خود را برای به وجود آوردن شبکه ارتباطی مناسب می دانند. همچنین بین میزان مراجعه به مگامال با ضریب همبستگی 251/0 با مگامال به عنوان به وجود آورنده شبکه رابطه معناداری وجود دارد. از سوی دیگر اعتماد به فروشندگان در مراجعه کنندگان به مگامال و مجتمع های تجاری با میانگین 85/2 بیشتر از مراجعه کنندگان به مغازه های محلی با میانگین 45/1 است.

    کلیدواژگان: توسعه شهری، تعامل اجتماعی، شبکه اجتماعی، مگامال، مغازه های محلی
  • کاوه آذین فر*، سید رضا حسینی، ایمان داداشی، رضا فلاح صفحات 209-225

    امروزه با توجه به تغییرات شگرف در محیط خارجی، سازمان‏ها در موقعیت‏هایی قرار می گیرند که مجبور به استفاده از گرایش های مختلفی از جمله گرایش به فعالیت‏های کارآفرینانه و بازار در اجتماع براساس ابعاد مختلف تاثیرگذار بر آن هستند. از این رو، در پژوهش حاضر به بررسی نقش مدیریت و استراتژی گرایش به بازار و ریسک شرکت‏های بورسی بر کارآفرینی و توسعه اجتماعی، براساس داده های 147 شرکت طی دوره 8 ساله بین سال های 1390 تا 1397 پرداخته شده است. به منظور بررسی فرضیه پژوهش از مدل های رگرسیونی خطی چندمتغیره با استفاده از نرم‏افزار 8 Eviews استفاده شد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها در گروه پژوهش های توصیفی- پس رویدادی قرار دارد. یافته های فرضیه های اول نشان می دهد که گرایش به بازار شرکت ها دارای رابطه مثبت و معناداری با ریسک سیستماتیک شرکت ها می باشد و این در حالی است که این ارتباط برای ریسک غیرسیستماتیک منفی و معنادار به دست آمده است. نتایج به دست آمده در فرضیه دوم نشان می دهد که رابطه مثبت و معناداری بین گرایش به کارآفرینی با ریسک سیستماتیک، ریسک غیرسیستماتیک و بازده غیرعادی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران وجود داشته است. ضمن اینکه رابطه ‏ای بین گرایش به بازار و بازده غیرعادی شرکت ها به دست نیامده است.

    کلیدواژگان: کارآفرینی، توسعه اجتماعی، گرایش به بازار
  • فرزانه معززی خنده روی یزدی، زهرا حضرتی صومعه*، حسین ابوالحسن تنهایی صفحات 227-239

    خانواده به عنوان بنیادی ترین نهاد اجتماعی، در شکل گیری سرمایه اجتماعی جوانان حایز اهمیت است، لذا هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر خانواده گرایی در بین جوانان شهر تهران می باشد. چارچوب نظری تحقیق با استفاده از نظریه های بوردیو، دورکیم، پارسونز، تافلر، کلمن، رنه کوییک و فوکویاما طراحی شد. روش تحقیق پیمایشی و از نوع تبیینی، کاربردی، پهنانگر، مطالعه خرد و مقطعی است. جامعه آماری جوانان 18 تا 29 ساله شهر تهران است که حجم نمونه بدست آمده 382 نفر و با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای و احتمالی ساده اطلاعات گردآوری شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته که اعتبار ابزار محتوایی صوری و اعتماد با آلفاخ کرونباخ محاسبه و 73/0 به دست آمد. یافته های تحقیق نشان داد که رابطه بین ابعاد متغیر سرمایه اجتماعی و خانواده گرایی در سطح اطمینان 99% معنی دار می باشد. مقدار ضریب همبستگی بین متغیرهای مشارکت اجتماعی با حمایت خانوادگی، افتخار و شرافت خانوادگی، مطیع خانواده بودن به ترتیب برابر است با 0. 58، 0. 592 و 0. 723 می باشد. مقدار ضریب همبستگی بین متغیرهای اعتماد اجتماعی با حمایت خانوادگی، افتخار و شرافت خانوادگی، مطیع خانواده بودن به ترتیب برابر است با 0. 651، 0. 623 و 0. 76 می باشد. مقدار ضریب همبستگی بین متغیرهای حمایت اجتماعی با حمایت خانوادگی، افتخار و شرافت خانوادگی، مطیع خانواده بودن به ترتیب برابر است با 0. 598، 0. 503 و 0. 631 می باشد. می توان نتیجه گرفت حمایت اجتماعی بیشترین تاثیر را در خانواده گرایی دارد و انسجام اجتماعی کمترین تاثیر را دارد.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، اعتماد اجتماعی، حمایت اجتماعی، انسجام اجتماعی، خانواده گرایی
  • کمال قلندری، کریم حمدی*، مریم خلیلی عراقی صفحات 241-259

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی عوامل اجتماعی موثر بر تجربه خرید مشتریان به عنوان پیش بینی کننده وفاداری به فروشگاه با توجه به نقش تعدیل گری شواهد فیزیکی می باشد، تا مشخص شود چه چیزی خریداران را به سمتی هدایت می کند که چیزی بیش از سایرین را تجربه کنند و چه نوع اقدامی به دنبال این تجربه حادث می شود. گروهی از جامعه شناسان استدلال کرده اند که تجربه ی هیجانی انسانی به طور صریح از معنای اجتماعی انسان می باشد و افکار، شناخت ها، نگرش و باورها به صورت جدایی ناپذیر با هیجانات درهم تنیده شده اند. برای این منظور به بررسی فرضیه هایی تحت رهیافت کمی در بین خریداران فروشگاه های زنجیره ای رفاه در کلان شهر ارومیه به تعداد 385 نفر پرداختیم. نتایج تحلیل داده های جمع آوری شده از طریق پرسشنامه با کمک مدل یابی معادلات ساختاری به روش حداقل مربعات جزیی (PLS) حاکی از آن است که از عوامل اجتماعی به ترتیب مشتری مداری و احترام به مشتری، صداقت در گفتار، باحوصله بودن، جذابیت فیزیکی و آگاهی کارکنان فروش از ویژگی های محصول بیشترین شدت اثر را بر تجربه خرید مشتریان درون فروشگاهی داشته اند. همچنین متغیر تعدیل گر شواهد فیزیکی توانسته است که مقدار تاثیر عوامل اجتماعی بر تجربه خرید مشتریان درون فروشگاهی را افزایش دهند و با توجه به اینکه مقدار اندازه اثر بالاتر از 35% بوده، بنابراین شدت اثر متغیر تعدیل گر قوی بوده است. همچنین نتایج به دست آمده از روش بوت استرپ و آزمون سوبل هر دو نشان دادند که اثر غیرمستقیم عوامل اجتماعی خرده فروشی بر تبلیغات دهان به دهان مثبت پس از خرید و نیات بازدید مجدد از فروشگاه به واسطه تجربه خرید مشتریان درون فروشگاهی نیز معنادار می باشد.

    کلیدواژگان: عوامل اجتماعی، تجربه خرید مشتریان درون فروشگاهی، وفاداری به فروشگاه، شواهد فیزیکی
  • علیرضا بهروزنیا، غلامرضا هاشم زاده خوراسگانی*، رضا رادفر صفحات 277-290

    سرعت تغییر تکنولوژی در سال های اخیر، فوق العاده بوده و سرعت بسیار زیاد نوآوری ها، تکنولوژی را به عاملی تعیین کننده در رشد و موفقیت اقتصادی- اجتماعی تبدیل کرده است. در حوزه ی تولید نیز تکنولوژی های پیشرفته ی تولید، هسته ی اصلی کارخانه ها می باشند و نقش تعیین کننده ای در رقابت سازمان‏ها در سراسر دنیا ایفا می کنند. شرکت‏های موفق این حقیقت را تایید کرده و در صدد بکارگیری تکنولوژی های مذکور برای کسب مزیت رقابتی هستند. در این تحقیق برآنیم تا با توجه به شرایط فعلی روشی مناسب از میان روش‏های موجود برای تبیین توسعه فناوری در حوزه صنایع داروسازی و نقش آن در توسعه پایدار اجتماعی - اقتصادی ارایه دهیم. در ابتدا به بررسی روش‏های رایج در تدوین نقشه راه پرداخته و پس از انتخاب بهترین روش، بر اساسی فرآیند پیشنهادی به تدوین نمونه اولیه از نقشه راه تکنولوژی محصولات با تکنولوژی پیشرفته (های تک) با رویکرد صادرات در صنایع دارو سازی و نقش آن در توسعه پایدار اقتصادی - اجتماعی می‏پردازیم.

    کلیدواژگان: توسعه پایدار اقتصادی اجتماعی، توسعه فناوری، صنایع داروسازی، برنامه ریزی محصول
  • حیدرعلی نوروزپور، خیرالله پروین*، ولی رستمی، ایرج حسینی صفحات 291-304

    نمایندگان زیادی به مجلس شورای اسلامی  وارد شدند و در نهایت پس از 4 یا 8 سال می روند اما کارنامه قایل استنادی از کمیت و کیفیت حضور نمایندگان وجود ندارد.هیچ فرآیند نظارتی بر عملکرد آن ها وجود نداشته و تعهد به پاسخگویی نیز نهادینه نشده و این در حالی است که آن ها نماینده یک جمعیت قابل توجه‏ای از مردم هستند. در این مقاله به دنبال بررسی سازوکار و چالش های پاسخگویی پارلمانی در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران هستیم. این پژوهش کاربردی با روش تحقیق کیفی و تحلیل مضمون مصاحبه با خبرگان مدیریتی و نظارتی سازمان ها صورت پذیرفت و محقق پس از مطالعه کتابخانی و مطالعه ادبیات نظری موضوع با مصاحبه خبرگان و کدگذاری محتوای مصاحبه به شناسایی ابعاد و مولفه‏های چالش‏های پاسخگویی پارلمانی پرداخته و در نهایت 4 بعد قواعد رفتاری، شفافیت عملکرد، نطارت سازمانی، نظارت حقوقی بعنوان چالش‏های پاسخگویی پارلمانی شناسایی شد. پاسخگویی پارلمانی بعنوان مطالبه از نماینده خود در امر قانون‏گذاری مقوله حایز اهمیتی است که بررسی‏ها نشان می دهد در ایران بطور جدی شکل نگرفته اما امروز آگاهی سیاسی و مطالبه گری مردم این نیاز را در سطح جامعه بیش ار پیش شکل داده است. جامعه می خواهد نماینده منتخب اش یک معیار برای ارزیابی و پاسخگویی داشته باشد.

    کلیدواژگان: پاسخگویی، شفافیت، پاسخگویی پارلمانی، نمایندگان مجلس
  • بهناز قاضی، آذر قلی زاده*، علی رشیدپور، اسماعیل کاوسی صفحات 325-344

    مطالعه چگونگی مدیریت بدن با رویکرد ظاهرآرایی بانوان با رهیافت کیفی (تحلیل محتوا با رویکرد استقرایی) هدف پژوهش حاضر است. در این راستا، 350 منبع چاپی و دیجیتالی در حوزه سبک زندگی و مدیریت بدن و ظاهرآرایی بانوان با استفاده از روش نمونه‏گیری غیر احتمالی از نوع هدفمند برای این تحقیق انتخاب شدند. روش‏شناسی پژوهش حاضر روش شناسی کیفی است و از تکنیک فیش‏ها، فرم‏ها و جداول محقق ساخته ای و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نظام مقوله ای استقرایی استفاده شد. این روش شامل 4 رویه است و در آخر بااستفاده از مقوله‏های حاصل از مراحل کدبندی (باز، محوری و گزینشی) به الگوی پارادایمی دست یافته شد. یافته‏های به دست آمده، در قالب شرایط علی، استراتژی‏ها و راهکارها شامل، زمینه‏های فرهنگی و اجتماعی، هویت‏یابی، ابزاری شدن، شیوه مدیریت بدن، سیاست‏های فرهنگی دولت، رسانه و آموزش در مدیریت بدن است. هویت جنسیتی، کسب شغل، خودنمایشی و بدن به عنوان سرمایه نمادین از علل مهم و اثر گذار در روآوری زنان به مدیریت بدن است.

    کلیدواژگان: مدیریت بدن زنان، نظام استقرایی تحلیل محتوا، هویت‏یابی، ابزاری شدن، سیاست‏های فرهنگی، رسانه و آموزش
|
  • Arshad Nonahal *, Fariba Hanifi, Mohamadnaghi Imani Pages 7-21

    the present study aimed to identify the dimensions of improvement of human resources training in air defence station with development approach based on organizational excellence model. the research method is based on the fundamental purpose - development and in terms of data nature and a confirmatory factor analysis. data analysis was used in qualitative part of the semi - structured method with 12 نفر وخبرگان with purposeful snowball sampling in the quantitative part of محقق researcher of 848 people and sample size 265 people with sample of 265 نفربا sampling. validity of questions through content validity and structural validity and validity of questions through cronbach's alpha coefficient above 7 / 7. It was evaluated. for data analysis, مکس applications, لیزرل, لیزرل and S. P. S. S. Interest was taken. the results of this study were 124 indices (گویه), 6 factors and 18 components, and in the ومولفه factors, the goodness of goodness index of fit /.. It was estimated. the results showed that the existing status of human resource improvement programs in the dimensions of national security improvement, personal and military mobility, national security transformation, national security, national security and national sovereignty were evaluated by relative satisfaction and low - level defensive factors.

    Keywords: Improvement, human resources, improvement programs, Education
  • Ali Ghiasian* Pages 23-41

    The main purpose of this study is to present an intellectual capital development model in network marketing using confirmatory factor analysis method and ISM technique. According to the general purpose of this research, this research is applied in terms of purpose and descriptive data collection method - The statistical population of this study includes 6900 marketers and activists in the field of network marketing in Tehran. In this study, according to Morgan's table, 367 people were randomly selected as the sample. The tool used in this study, the standard questionnaire for measuring intellectual capital BONTIS (2004) included 37 questions and three questions related to network marketing. Due to the standard nature of this questionnaire, only formal validity is sufficient. Cronbach's alpha method was used to calculate the reliability of the questionnaire. For the questionnaire performed on a sample of 30 people, Cronbach's reliability in the intellectual capital measurement questionnaire was calculated to be (0.899).The results of the confirmatory factor analysis test show that the main components of intellectual capital in network marketing include physical capital, human capital and structural capital. In addition, the results of the structural model show the most important components affecting The development of intellectual capital in network marketing is in a favorable position in the dimension of human capital with a path coefficient of 0.89 in the first place, structural capital with a path coefficient of 0.74 in the second place and finally physical capital with a path coefficient of 0.68 in the third place.

    Keywords: Network Marketing, Intellectual Capital, Human Capital, Physical Capital, Structural Capital
  • Fatemeh Kouhkan*, Alireza Mohseni, Mesam Mosaei, REZA Moeini Pages 91-104

    The purpose of this study is to investigate the sociological gender differences in Iran according to development indicators among Maskan Bank employees,This research is a descriptive- analytical one and in terms of intervention data from a variety of quantitative research and survey method has been done,Required information was prepared and collected using a researcher questionnaire, and its statistical population is made up of all the staff of the MaskanBank across the country,According to Cochran formula, 372 people were selected as the statistical sample by classified sampling method,data analysis was also performed with descriptive and inferential statistics,According to the results of this study, there is a significant differences between male and female staff in quality of life index (t=3/ 498 , SIG= 0,000) and education lndex ( t=4/717, sig= 0,001) and health index (t=456,sig=0,002) as the important indicators in human development, and men are in a better position for Maskan Bank in terms of human development indicators than women,Overall the mean score of males in gender differences (4/40) was higher than the mean of females in the index (3/63) indicating that males had lower gender differences,Overall the results of the study show that the gender differences of Maskan Bank staff across the country are significant in terms of human develooment indicators, (t=4/889, sig= 0/000)

    Keywords: gender differences, health, quality of life, educational, human development
  • Ab Asgtiani, Aboalghasem Heidarabadi Pages 105-117

    Political participation and the presence of the people in elections are one of the most important legitimizing factors for different political systems. Numerous factors can affect the participation of the electorate and affect its performance. One of these factors is social justice. Therefore, the research was conducted with the aim of influencing social justice on electoral participation. The research method was survey and the information was collected using the questionnaire. The statistical population included people over 15 years of age in the cities of Mazandaran province. The sampling method for multi-stage clusters and sample size is 384 according to Cochran's formula.The results show that the average electoral turnout is too moderate and equal to 2.34. There is a positive and direct relationship between social justice and electoral turnout with a correlation of 0.522. As social justice increases, so does electoral participation. We can also see a positive relationship between the components of social justice and electoral participation. Among the dimensions of social justice, the distributive justice dimension has the most correlation with electoral participation. The result is that in order to increase the electoral participation among the citizens of Mazandaran, special attention should be paid to social justice and its dimensions, and most importantly, distributive justice, and conditions should be provided for increasing distributive justice in society.

    Keywords: Social Justice, electoral participation, distributive justice, Procedural Justice
  • Omid Farzin, Rohollah Samiei * Pages 119-133
    Introduction

    Professional ethics means the do's and don'ts of philosophical value to oneself, others, and society, as well as the commitment that one has in one's career to others and society. The present study presents the role model of professional ethics in creating a strategic advantage in the public sector administrative system by emphasizing the mediating role of social responsibility.

    Method

    The present study is of mixed nature in terms of exploratory nature and in terms of practical purpose and in terms of data collection method. There are 250 people (from elites, managers and deputy directors of the tax administration of the northern provinces of the country) who, using Morgan's tables, randomly answered 163 questions to the questionnaires of professional ethics and strategic advantage. To investigate the relationship between the variables, the Delphi fuzzy neural network method was adapted using MATLAB software and the model was evaluated and approved.

    Finding

    Research findings show that there is a significant linear relationship between professional ethics and social responsibility. The more professional ethics, the greater the social responsibility. Ethics mediates social responsibility and increases strategic advantage in the organization.Discussion and

    Conclusion

    Therefore, organizations should provide the necessary bases for the promotion of social responsibility by observing and establishing the standards and principles of professional ethics in the organization. Relationship between social responsibility and strategic advantage by developing social strategies based on opportunities, resources. And organizational facilities, skills, and competencies are affected and affected.

    Keywords: Professional ethics, Social responsibility, Fuzzy neural networks, Administrative system
  • ZAHRA ABBASZADEH, Amir Hosain Mahmoudi *, Fereshteh Kordestani, Mehdi Shariyatmadari Pages 135-146

    Despite the importance of information and information literacy as a modern science in the world, its various dimensions and components are still not well understood. Therefore, the main purpose of this article is to identify the dimensions and components of information literacy in the education system and identify effective and influential components. Among primary school teachers. In addition to the documentary study, the content analysis technique with MAXQDA12 software has been used to identify the factors and components. In addition, semi-structured interviews with university experts in 1398 were conducted in the form of open, central and selective codes, and to determine the effective and effective components of the test and evaluation decision (DEMATEL) has been used. According to semi-structured interviews, 233 open codes and 67 pivotal codes were extracted for information literacy, which ultimately identified 8 dimensions and 21 main components for information literacy. Then, according to the matrix questionnaire of interpretive structural equations, the dimension of identifying information access methods, the ability to search and access information and identify information needs from influential factors and the ability to organize and use information and relate it to previous knowledge, comparative ability Evaluation of information obtained from various sources, adherence to belief values, formulation of information retrieval strategies and information retrieval were identified as effective factors.

    Keywords: information literacy development, Education, DEMATEL technique, MAXQDA12
  • Mehdi Salami, Keyvan Mollanorouzi *, Abdollah Ghasemi, Bahram Ghadimi, Shiva Azad Fada Pages 145-157

    Olympic solidarity is one of the key International Olympics committee’s commissions. This commission tries to support its members all across the world using its vast financial resources. Organizing technical courses for couches all around the world is one of the main programs held by this commission. This study aims to explore the position of women in the aforementioned courses throughout a 24-year period, from Barcelona Olympic to Rio Olympic. This is a qualitative research with a general multi-dimensional approach. The study population includes all the technical courses held in Iran upon the request of Iranian Olympics committee between the years 1993 to 2016. According to the study, the average participation of women in technical courses is very low, and among the 77 courses, only four of them were exclusive to women. In addition, the women’s participation rate was the highest between the years 2008 to 2012 and it was the lowest between the years 2012 and 2016. Considering the latest guidelines issued by International Olympics committee (IOC) which encourages women to participation and aims to increase their participation rate to 50%, it is imperative for the Olympic Solidarity Commission to revise its plans in accordance to this guideline for the 2020 Olympics.

    Keywords: women, Olympic solidarity, technical courses, 2020 guideline, Iran
  • Morteza Rostami, Marjan Vahedi *, Mohamad Bagher Arayesh, Roya Eshraghi Samani Pages 159-175

    The purpose of this study is to investigate the role of social institutions in sustainable agricultural development. . For this purpose, 42 experts, managers and implementers of agricultural projects were selected as the study sample and the required information was collected through questionnaires distributed among them. In order to analyze the data obtained from structural equation modeling, the partial least squares method was used by PLS statistical software and the results of the conceptual model fit indices indicate the appropriate fit of the measurement model, structural and It was a general model of research. All hypotheses related to the factors affecting the sustainable development of agriculture were confirmed. The validity of the research was confirmed using a panel of experts, project implementers, professors and its reliability using Cronbach's alpha, combined reliability, convergent validity and convergent validity. The results showed that causal factors (education-comprehensive planning), central category (economic conditions), intervention factors (policy-judicial-climate), underlying factors (government-infrastructure), strategies (Banking regulations) affect the sustainable development of agriculture (collection of loans), and the productive root of a comprehensive pattern of collection of loans in the agricultural sector is economic factors, based on which farmers' incomes are affected. With the increase of farmers' incomes and coherent planning for the repayment of agricultural loans and the implementation of the necessary and efficient infrastructure by the government, the proper implementation of appropriate methods and methodology for receiving loans in the agricultural sector will be provided.

    Keywords: : Social Institutions, agricultural bank, Sustainable
  • Ramtin Hajinasiri, Shahla Sohrabi *, Sedighe Tootian Esfahani Pages 177-190

    The purpose of this research is to determine the effect of social responsibility on organizational attractiveness. The research method is applied in terms of purpose and descriptive survey in terms of data collection method. Library and field methods and questionnaire tools were used to collect information. The statistical population of the study includes all employees of Bank Mellat branches in Tehran, numbering 3,000 people. The sampling method is cluster in the first stage and random in the second stage. In order to determine the validity of the questionnaires, content validity and construct validity have been used. Also, Cronbach's alpha coefficient was used to determine the reliability of the questionnaire, which was calculated to be greater than 0.7, which indicates the high reliability of the questionnaire. To analyze the data, descriptive statistics and inferential statistics were used. In the descriptive part, research variables such as mean, standard deviation and variance were examined. In the inferential part, confirmatory factor analysis was used to investigate research hypotheses from equation modeling. Structurally used with the help of SmartPLS 3 software. The results indicate that social responsibility is effective in organizational attractiveness

    Keywords: Social responsibility, Organizational Attractiveness, Bank Mellat
  • Hoseyn Dehqan * Pages 191-208

    Today, commercial spaces are part of urban spaces that, in addition to economic functions, have been considered by theorists as a forum for meeting and dialogue consistent with the goals of human-oriented cities. In this paper, the role of these spaces in the process of urban development has been examined and a comparative assessment of customer experiences of buying from megamalls, as one of the features of development, and local shops has been carried out.The statistical sample of the present study is 416 people selected from three commercial complexes located in Tehran and local shops within a 500-m radius of these shopping malls. The three megamalls and commercial complexes under consideration are: Palladium Complex in District 1, Ekbatan Megamall in District 5 and Kian Complex in District 17. Also, the respondents were selected through systematic sampling, taking into account their age and sex. The respondents were interviews for gathering research information.The results of independent t-test showed that customers of megamalls and commercial complexes with an mean of 14.4 more than those of local shops with an mean of 12.6, found their referrals to be suitable for their communication network. There is also a significant relationship between the rate of referrals to megamalls with the correlation coefficient of 0.251 with megamalls as a network generator. On the other hand, sellers' trust in megamalls and commercial complexes with a mean of 2.85 is higher than that of local shops with a mean of 1.45.

    Keywords: Urban development, social interaction, Social network, megamall, local shops
  • Kaveh Azin Far *, Sayyad Reza Hosseini, Iman Dadashi, Reza Falah Pages 209-225

    Today, due to dramatic changes in the external environment, organizations are in situations that have to use different trends, including the trend of entrepreneurial activities and the market in the community based on different dimensions affect it. Therefore, in the present study, the role of management and market orientation strategy and risk of listed companies on entrepreneurship and social development has been investigated, based on data from 147 companies during an 8-year period between 2012 and 2019. In order to test the research hypothesis, multivariate linear regression models were used using Eviews 8 software. The present study is in the group of descriptive-post-event research in terms of applied purpose and in terms of data collection method. The findings of the first hypotheses show that the market orientation of companies has a positive and significant relationship with the systematic risk of companies, while this relationship is obtained for negative and significant non-systematic risk. The results obtained in the second hypothesis show that there is a positive and significant relationship between entrepreneurial orientation with systematic risk, unsystematic risk and abnormal returns of companies listed on the Tehran Stock Exchange. There is no relationship between market orientation and abnormal returns of companies.

    Keywords: Market orientation strategy, Entrepreneurship strategy, corporate risk
  • Farzaneh Moazezi Khandehroye Yazdi, Zahra Hazrati Someeh *, Hossein Abolhasan Tanhai Pages 227-239

    as the most fundamental social institution, the family is important in shaping the social capital of youth, , the purpose of this study was to investigate the effect of social capital on Familyism among youth in Tehran. The theoretical framework of the research was designed using the theories of Bourdieu, Durkheim, Parsons, Toffler, Coleman, René Quique and Fukuyama. The research method is survey and explanatory, applied, clustering, micro and cross-sectional study. The population of 18- 29year-old in Tehran who a sample of 382 people using Stratified sampling and simple possible information was collected.Data gathering tool was a researcher-made questionnaire whose face validity and reliability were calculated by Cronbach's alpha 0.73.The Foundings of The Research Showed That The Relation Between Variable Dimensions of Social Wealth and Familism, In 99% Confidence Level, is Considerable. The Amount of Correlation Coefficient Between The Variables of Social Contribution and Family Support, Family Honor and Gentility, Being Obedient of Family is Respectively 0.58, 0.592, 0.723. The Amount of Correlation Coefficient Between The Variables of Social Trust and Family Support, Family Honor and Gentility, Being Obedient of Family is Respectively 0.651, 0.623, 0.76. The Amount of Correlation Coefficient Between The Variables of Social Support and Family Support, Family Honor and Gentility, Being Obedient of Family is Respectively 0.598, 0.503, 0.631. It Can Be Concluded That Social Support HasThe Most Effect on Familism and Social Solidarity Has the Least Effect.

    Keywords: Social Worth, social trust, Social Support, social solidarity, Familism
  • Kamal Ghalandari, Karim Hamdi *, Maryam Khalili Araghi Pages 241-259

    Present research aims to investigate social factors influencing customer shopping experience as a predictor of store loyalty with respect to moderating role of physical evidence, in order to determine which factors drive shoppers to gain more experience than others and what type of actions are taken following that experience. A group of sociologists have argued that human emotional experience results from his/her social meaning and thoughts, cognitions, attitudes, and beliefs are inseparably intertwined with emotions. To this end, we tested the research hypotheses using a quantitative approach on a group of 385 shoppers in Refah chain stores of Urmia city. Data was collected using questionnaires and results from data analysis via Partial least squares structural equation modeling (PLS-SEM) showed that among social factors, customer orientation and respect, being honest with customer, patience, physical attractiveness and product knowledge of sales staff had the greatest effect on in-store customer shopping experience. Also, the moderating factor of physical evidence enhanced the effect of social factors on in-store customer shopping experience and respecting the fact that the effect size was higher than 35%, it is concluded that it was a factor with strong effect. Also, the results from bootstrap and Sobel test both showed that the indirect effect of retail environment social factors on positive word-of-mouth and revisit intention through in-store customer shopping experience was statistically significant.

    Keywords: Social Factors, In-Store Customer Shopping Experience, Store Loyalty, Physical Evidence
  • Alireza Behrooznia, Gh H * Pages 277-290

    The speed of technology change in recent years has been tremendous, and the tremendous speed of innovation has made technology a determining factor in socio-economic growth and success. In the field of production, advanced production technologies are the core of factories and play a decisive role in the competition of organizations around the world. Successful companies have come to terms with this fact and are looking to use these technologies to gain a competitive advantage. In this research, we intend to provide an appropriate method among the existing methods to explain the development of technology in the field of pharmaceutical industry and its role in sustainable socio-economic development. First, it examines the common methods in compiling the roadmap and after selecting the best method, based on the proposed process, to compile the prototype of the technology technology roadmap of advanced (single) products with the export approach in the pharmaceutical industry and its role in We are dealing with sustainable socio-economic development.

    Keywords: Sustainable socio-economic development, Technology development, Pharmaceutical industry, product planning
  • Heidar Ali Noroozpour, Kheirollah Parvin *, Vali Rostami, Iraj Hosseini Pages 291-304
    Introduction

    Many representatives entered the Islamic Consultative Assembly and finally left after 4 or 8 years, but there is no record of citing the quantity and quality of the presence of representatives. There is no monitoring process on their performance and the commitment to accountability is not institutionalized. However, they represent a significant population of people. In this article, we seek to examine the mechanism and challenges of parliamentary accountability in the legal system of the Islamic Republic of Iran.

    Method

    This applied research was conducted by qualitative research method and content analysis of interviews with managerial and supervisory experts of organizations. Parliamentary accountability and finally 4 dimensions of rules of conduct, transparency of performance, organizational oversight, legal oversight were identified as challenges to parliamentary accountability.

    Discussion and Conclusion

    Parliamentary accountability as a demand from its representative in the matter of legislation is an important issue that studies show has not been seriously formed in Iran, but today the political awareness and demands of the people increase this need at the community level. Is pre-formed. The community wants its elected representative to have a benchmark for evaluation and accountability

    Keywords: Accountability, Transparency, Parliamentary Accountability, Members of Parliament
  • Behnaz Ghazi, Azar Gholizadeh *, Ali Rashidpoor, Esmaeel Kavosy Pages 325-344

     This research in terms of the objective applied and in terms of methodology, compilation of qualitative and quantitative methods Statistical analysis of data was done at two descriptive levels using statistical indices (such as abundance, percentage, mean and standard deviation) and at the internal level The results indicated that it was removing the identity component, gender identity (1. thousand) the greatest impact to your assigned. In addition, in later instruments, conformity (1.024), in the cultural field, then the body as symbolic capital (1.120), in its social dimension, charade (1.905), then the proper behaviors change management practices of the body, the body (1.886), cultural policy in the next administration, determining the appropriate control pattern (1.911), Later in the management of the body, notify (1.000), and after training in the management of the body, women and girls (1.000) the greatest impact in the management of the body with the approach of the appearance of more women.

    Keywords: life style, instrumentation, appearance of ladies